Granum historiske pensjonat

Historisk pensjonat fra 1930 reåpnet i 2017. Vi leier ut 10 rom i pensjonatet. Vi har beholdt den gamle stilen på pensjonatet. Derfor er det ikke bad på rommene, med flere nye bad/wc i kort avstand på gangen. Et av romma ligger i 1. etasje og her finnes bad tilrettelagt for bevegelseshemmede. Nye gode oppredde senger og frokost med hjemmebakte rundstykker og brød og innslag av lokale produkter.

Innsjekking mellom kl.17.00 og 22.00 eller etter avtale.


Bestilling ved Booking.com eller tlf 93084702/41337560.

Rom nr. 1: Babbenrommet

Enmannsrom med mulighet for å sette inn en ekstra seng. Sengebredde 90 cm

Her har du utsikt utover Randsfjorden fra rommet.

Dette rommet ligger i 2. etasje med felles bad på gangen.

Babben var en av de tre døtrene på gården og arvet en del av møblene fra pensjonatet som hennes far hadde lagd på gårdens snekkerverksted. Disse har vi fått tilbake av Babbens etterkommere og de ha kommet til nytte her. Trelampa på bordet er også lagd på gården. Rommet har også et opprinnelig skap.

Bad/wc på gangen. Sittehjørne med godstol og skrivebord.

Dundyne og Rørospledd i ull.

Rom nr 2: Skogrommet

Tomannsrom/familierom i 2. etasje med utsikt mot Randsfjorden. Dobbeltseng 180 cm bred (alt 2x90 cm).

Her er det plass til å sette in en ekstraseng eller to barnesenger for et pristillegg.

Tema på dette rommet er skogen. Søndre Land er en skogkommune med lang tradisjon for skogsarbeid og næring i skogen. Skogsarbeidet har satt sitt preg på kommunens historie og kultur.

Dundyner og Rørospledd i ull.

Bad/wc på gangen. Sittehjørne med godstol og skrivebord.

Rom nr. 5: Østerdalsrommet

Lite enmannsrom i 2. etasje med utsikt mot Randsfjorden. Enkeltseng 90 cm bred.

Marianne kommer fra Østerdalen og har jobbet med å tilrettelegge for pilegrimsvandring langs Østerdalsleden. På dette rommet er det bilder fra vandringer langs Østerdalsleden. 

Dundyner og Rørospledd.

Bad/wc på gangen. Skrivebord og sittehjørne med godstol.

Rom nr. 4: Lillemor-rommet

Tomannsrom i 2. etasje med utsikt til Randsfjorden.
Dobbeltseng 180 cm bred.

Rommet er møblert med møbler og lamper snekret på gården og ligner mest på rommene slik de var opprinnelig. Her ble den mellomste av jentene til Inga og Harald, Lillemor, født uten jordmor. Hun ble senere jordmor. Noen av hennes leker er utstilt på gangen. Gardinene her er de opprinnelige og er vevd av en slektning som bodde på Dokka.

Dundyner og Rørospledd i ull.

Bad/wc på gangen. Skrivebord og sittehjørne med 2 godstoler.

Rom nr. 6: st. Cutbertsway

Tomannsrom i 2. etasje med utsikt mot Randsfjorden.

Dobbeltseng ( 180 cm bred og 200 cm lang ) alt 2 enkeltsenger (90 cm bred og 200 cm lange).

Bildene på dette rommet er fra en vandring Lars Harald og Marianne hadde langs St Cutbertsway; en gammel ferdselsåre fra Melrose i Skottland til Lindisfarne i England. Lindisfarne var det første stedet Vikingene angrep omtrent på samme tid som folk bosatte seg på Granum. Du kan se bilde fra gamle romerke veier som er hulveier av samme type som finnes i Granums nærområder.

Dundyner og Rørospledd i ull.

Bad/wc på gangen. Skrivebord og sittehjørne med godstol.

Rom nr. 10: Ridevegen

Tomannsrom i 2. etasje med utsikt mot gårdstunet.

Dobbeltseng ( 180 cm bred og 200 cm lang ) alt 2 enkeltsenger (90 cm bred og 200 cm lange).

Bildene på dette rommet er fra Ridvegen, en eldgammel ferdselsåre som går gjennom Granumstunet. Denne vegen er ryddet og merket som tursti.

Dundyner og Rørospledd av ull.

Bad/wc på gangen. Skrivebord og sittehjørne med godstol.

Rom nr. 11: Callarommet

Enmannsrom i 2.etasje med utsikt mot hagen.

Enkletseng 90 cm bred.
Dette rommet ble brukt av kunstneren Calla Skrøvseth på 50 tallet. Hun malte mange bilder med bl.a. motiv fra gården og utsikten. Kopier av noen av hennes malerier henger på dette rommet.

Her er dyne og pute av syntetisk materiale med tanke på de som er allergisk mot dun.Rørospledd av ull.

Bad/wc på gangen. Skrivebord og sittehjørne med godstol.

Christine Storm Munch rommmet: Rom tilrettelagt for bevegelseshemmede.

Rommet ligger i 1. etasje med tilgang til bad/wc tilrettelagt for bevegelseshemmede. 

Enkeltseng 90 cm bred. Kan sette inn ekstra seng mot pristillegg.

Utsikt mot hagen.

Dette rommet var opprinnelig stue og på den ene veggen kan en se den gamle tapeten. Opprinnelig panel på en vegg med kopi av opprinnelig farge i hele rommet. Her kan du se ut  mot hagen og urtebed inspirert av Christine Storm Munch. Hun var Edvard Munchs oldemor og prestefrue i Fluberg fra 1786. Hun var opptatt av hagestell og matlaging og kunne mye om urter til matlaging og som medisin. 

Rørosteppe av ull. 

Skrivebord og sittehjørne med godstol.

Rom nr. 19: Settonstien

Tomannsrom med to enkeltsenger som er 90 cm brede og 200 cm lange.

Dette er et hjørnerom med to vinduer, et vindu mot hagen og sørover Randsfjorden og et mot Fluberg og Randsfjorden nordover.

Møblene her er de opprinnelige fra tidligere drift og de er snekret på gården.

Temaet her er Settonstien med bilder av stien og skulpturer hogd i stein av Erik Tandberg.

Erik Tandberg er faren til nåværende eier av Setton Gård og han tok kunstutdanelse i England før han tok over gården. Som 17 åring hogget han ut ansiktene til sine oldeforeldre i stein og disse samt tekster hogd ut av hans bestefar kan sees langs stien som går opp fra gården og oppover mot Vammen seter. Fra tommet ser du både gården og lisida opp fra gården på andre sida av Randsfjorden.

Erik Tandberg lagde senere flere skulpturer bl.a. tømmerhoggeren ved Hov Rådhus. tømmerfløterne i Dokka sentrum og svanenen ved CC på Gjøvik mm. 

Dundyner og ullpledd fra Røros.

Bad/wc på gangen. Skrivebord og sittehjørne med godstol.

Felles oppholdsrom /suite 2. etasje

I 2. etasje har vi resraurert den gamle leiligheten til familien Hoel og gjort den om til et fantastisk utsiktsrom. Her kan du se den gamle tømmerveggen på pensjonatet på den ene enden og utsikten mot Randsfjorden og Dokkadeltaet på motsatt side. Taket er tatt bort slik at de gamle takbjelkene sees. Et nytt bad med wc og dusj er installert og en liten kjøkkenkrok med mulighet til å koke vann/kaffe. Her er sofa, langbord, lenestoler og fuglekikkert. Dette er et felles oppholdsrom for pensjonatets overnattingsgjester. Rommet kan og ved behov gjøres om til sovesuite, et lite møterom el en egen leilighet. 

"Brudesuite" Dobbeltrom med eget bad

Leilighet i pensjonatets 2. etasje med panoramautsikt mot Randsfjorden og Dokkadeltaet. Dobbeltseng, sofa og spisebord. Eget bad inne i leiligheten og lite tekjøkken. Koselig oppusset rom med takbjelker og høyt under taket. Den ene vaggen består av heldkkende vinduer og på den andre siden den gamle tømmerveggen.

Bad nr. 1 i 2. etasje.

Bad/wc i 2. etasje. Deles av de som bor i 2.etasje. Her er dusjkabinett, toalett og vask med speil. Vasken er gammel og fra det opprinnelige pensjonatet. Vi innreder nå 2 bad til i 2. etasje og de skal være ferdig innen sommersesongen.

Bad nr 2 i 2.etasje

Bad/wc i 2. etasje. Deles av de som bor i 2.etasje. Her er dusjkabinett og vask med speil. Eget rom med wc. Vasken er gammel og fra det opprinnelige pensjonatet. 

Bad nr. 3 i 2. etasje

Bad / wc i 2. etasje: Nytt bad i det nye felles oppholdsrommet i 2. etasje. her er dusj, Wc og vask.

Bad i 1. etasje,for bevegelseshemmede.

Bad med wc, dusj og vask tilrettelagt for bevegelseshemmede. Ligger i 1. etasje tilknyttet soverom for bevegelseshemmede.

Toalett med håndtak, dusj uten terskel og lav vask som lett kan brukes i rullestol.

Tomannshytta på tunet.

Denne hytta har innlagt strøm, men ikke vann, bad og wc. Du må bruke bad/wc inne i pensjonatet. I denne hytta er det lov å ha med hund. Det er to senger, to stoler og et lite skrivebord. Utsikt mot Randsfjorden.

Kan leies mot kr. 1140,- for to personer inkludert oppredd seng og frokost. Kr. 890,- for en person. Inkluderer også  lån av dusj og wc i pensjonatet-

Balkongen i 2. etasje

Alle gjestene har tilgang til en stor balkongen i 2. etasje. Her er det bord og stoler og plass til mange. Panoramautsikt utover Randsfjorden både nordover og sørover.

Del denne siden