Kurs 2020

Keramikk kurs 15. og 16. februar 2020

Guro Wattum både dreier og former i leire. I tillegg til å være en flink keramiker så er hun en dyktig pedagog. Hun har holdt flere kurs og vil nå være to dager på Granum og lære oss hvordan vi kan lage flotte ting i leire. Det blir servert lunsj og kaffe/te og kake begge dagene. Dette er inkludert i prisen sammen med materialer og brenning av leira. Pris kr. 2.600,- . Påmelding til Granum Gård tlf. 93094702 el. mariannekonow@gmail.com innen 24. januar 2020, Kun begrenset antall plasser. Spørsmål vedrørende kurset rettes til Guro på tlf.94816214. Det trengs ingen forkunnskaper. Den som vil kan bestille middag og overnatting m frokost på her på Granum Gård i tillegg. Noen lurer sikkert på hva keramikk kurset vil inneholde😊 Her er en liten smakebit: -grunnleggende om leire -grunnleggende om fargedekor(begitning, underglasur og glasering) -grunnleggende om brenning -introduksjon av metoder som pølseteknikk, plateteknikk og skulpturbygging Dere vil lage ting i ulike typer leire, og kurset er lagt opp som et ‘læring gjennom praksis’ -kurs. Har dere på forhånd ideer til ting dere ønsker å lage på kurset, feks. en byste, en skulptur, en vase, en maske-er det bare fint😊 Jeg gleder meg til to dager fylt med kreativitet, indre ro og glede. For det er DET keramikk handler om😊💕

Såpekurs lørdag 21. mars 2020

Vi på Granum arrangerer såpekurs i samarbeid med Molly Greger. Molly er biolog og lager produkter som dreier seg om kropp og helse, med respekt for miljø og natur og uten toksiner og farlig kjemi. Dette omfatter såper, salver, rengjøringmidler, og naturmedisin.
Dette er et endagskurs. Vi begynner kl. 10.00 med at deltagerne får er fotbad med Mollys salter og en kopp med varm drikke. Kurset starter med litt teori om hvorfor en skal gidde og lage egen såpe og litt om biokjemien og økotoksikologien. Så går vi over til praktisk undervisning om hvordan vi lager såpe. Vi får lage såpe av kaffegrut og hver enkelt får lage vaskepulver som dere får med dere. Det blir servert lunsj midt på dagen og kaffe/ te med kake. Kurs koster kr. 1000,- inkludert mat og materialer. Påmelding på facebook eller ved tlf 93084702 eller epost mariannekonow@gmail.com innen 1. mars.

Fotokurs med Kjersti Kolstad Narmo lørdag 18. april

Vi har samarbeidet me Kjersti om fotokurs i blåveisbakken flere ganger.  Hun er er dyktig fotograf og er flink til å formidle og veilede. Her kan både nybegynnere og viderekomne lære seg noem knep for å få gode bilder. Du kan bruke både speilrefleks kamera og mobilen. Ta med det du bruker til vanlig. Vi fotograferer sammen ute på Granumtunet og i blåveisbakken ( litt forbehold om hvor mange blåveiser vi finner, men her er mange flotte motiv). Vi prøver oss på nærbilder, stemningsbilder, utsiktsbilder og litt ny type bilde.

Det blir en pause med kaffe/te og svele før vi ser på hverandres bilder og lærer av hverandres feil og blinkskudd.

Del denne siden