Snertingdal Ysteri Utsalg og Kafe

"Snertingdal Ysteri ønsker å tilbakeføre ostene som tidligere ble produsert på dette over 100 år gamle ysteriet. Hos oss får du nydelig pultost, nøkkelost, gaudaost og blåmuggosten Snertingdal Blå Viking m.m." Lokal ost produsert på gamle oppskrifter og av melk fra lokale melkebønder.

Vi serverer utvalg av disse ostene på når frokost her på Granum samt til grupper.

https://snertingdalysteri.no/

Setton Gård

Øyvind og Heidi Tandberg på Setton gård driver med hjorteoppdrett og har sitt eget slakteri.

Vi kjøper bl.a spekepølse av hjort fra dem og den brukes ved frokostene og på spekematmordet. Til jul lager vi julemiddag av deres flotte flatbiff av Hjort. Den nesten smelter på tunge. Rent og sundt kjøtt. De produserer også hjorteburgere og har et eget utsalg like ved gården.

Fra Granum kan du se ne på gården på andre siden av Randsfjorden.

Flatlien Gård

Gården ligger i Søndre Land Kommune på vestsiden av Randsfjorden og består av ca 130 mål (da) dyrket mark og ca 5000 mål (da) skog. Det ble dyrket korn på gården fram til 1993 da det ble plantet juletrær på mye av innmarka og i dag produseres det juletrær av gran og fjelledelgran. I 1997 begynte man med kjøttproduksjon og de første seks dyrene av rasen Aberdeen Angus ble kjøpt inn. Den første våren ble det født 2 kalver mens det i år (2007) ble født 26 kalver. Ved siden av kjøtt- og juletreproduksjon drives en moderne skogsdrift og en forholdsvis stor produksjon av fyringsved. 

Vi bruker deres spekepølse Landingspølsa på våre frokoster og koldtbord. I kjøttsuppa vår bruker vi deres kjøtt fra Aberdeen Angus.

Ida Flatlien, datter på gården, tar nå over drifta og på bildet er hun på jul i Søndre Land og selger spekepølse mm.

Kari Snipstad

Kari bor i Fall , Søndre Land, og hun baker det beste flatbrødet og det serverer vi til middager/koldtbord her på Granum.

Hævop, Bergegarda

På Hævop Gård, som ligger langs ridevegen, har de Skotsk Høylandsfe. Disse fores i hovedsak på gress og går ute store deler av året. Vi samarbeider om turer og opplevelser, De har et eget gårdsmuseum. De leverer kjøtt til oss.

Hemlaga på Næs

Garden Næs ligger i Røykenvik midt i Hadelands fineste kulturlandskap. De som driver gården og Hemlaga på Næs er Mari Sangnæs og Per Martinsen.

På Næs driver de allsidig – med epler og melkekyr som hovednæring. 
De er opptatt av gamle tradisjoner, men ønsker samtidig å være kreative og nyskapende når de lager mat. Medlem av Hanen.

Vi bruker eplesaft fra Hemlaga på Næs til drikke til maten samt at vi selger den e kafeen. Ren eplesaft uten tilsetningsstoffer fra epler dyrket ved Randsfjorden.

Nordre Sand Gård

Nordre Sand gård i Enger produserer bringebær. Disse er fine både i ostekake, til dessert og som syltetøy til frokosten. 

https://www.facebook.com/768537206649698/posts/955495161287234/

Gry Lappen

Gry Lappen bor på en av gårdene i nærheten og strikker på fritida si. Hennes fine produkter kan du får kjøpt hos oss.

Keramiker Guro Wattum

Guro lager mange slags produkter i keramikk. Hennes mest poulære produkt er Landingskoppen med lokale dialektord på. Hun har designet flere produkter for oss på Granum og Kafe Blåveisen. Hun kommer fra Odnes i Søndre Land. Hun har og hjulpet til på kafeen og er en god venn og støttespiller.

Molly Greger, Undli

Molly lager såper basert på rene og sunne råmaterialer. Vi selger hennes såper i vår lille butikk.

Molly lager naturlige hudpleie- og rengjøringsprodukter, helt uten skadelige stoffer for deg. Med sin master i økologi vet Molly hva hun snakker om. 

Undli kurs og kulturgård har som formål å arrangere kurs, seminarer og andre former for møter, som vil fokusere på å fremme gamle og alternative håndverksteknikker, kunnskap om dyrking og høsting, konservering av mat på en "offgrid" styl, samt kunnskap om bærekraftig bruk (nytte) og sameksistens med naturen.

Anita Lindhjem, Øverby Gård

Anita driver Øverby Gård sammen med mannen Øystein. De har sau og selger flotte saueskinn.

Glasmakar Anne Hilde Øigarden

Glassverksted i Aurdal prestegard, Valdres. Bestselger: Pilegrimsengler. 

Hilde Narum

Nabo her i bygda som elsker å strikke. Hun strikker bl.a noen votter med et særegent mønster.

Oddny Heimstad

Venninne fra Stjørdal som er en raser til å sy lappeteknikk. Hun har bl.a. sydd våre blåveisforklær og blåveisløpere.

Sissels engler

Sissel bor på Trevatn, Søndre Land, og lager de flotteste ting i glass- spesielt kjent for sine glassengler. jobber under firmanavnet Sissels Engler.

Del denne siden