Servering

Skal du ha selskap eller et møte eller kurs så kan vi skreddersy en meny for deg med lokale råvarer og tradisjonsmat.

Vil du på dagsbesøk, ha et selskap eller være her over helgen eller lenger så kan vi tilby forskjellige typer mat. Ved matservering må det være et minimum på 10 stk og det er bindende antall ved forhåndsbestilling. 

Vi ønsker at måltidet skal bli en god opplevelse både for gane, øye og sinn. Vi pynter både lokale og serveringsfat med det vi finner i hagen og naturen og dette vil variere med årstidene.

Vi etterstreber å bruke lokale råvarer, tradisjonell norsk mat på gamle oppskrifter fra gården og nærmiljøet. 

Vi har begrenset kapasitet på kjøkkenet til å lage til store grupper, men har da samarbeidspartnere i nærheten som kan levere. Dette gjelder også hvis dere ønsker en annen meny en vi kan tilby.

Det er også mulighet til å bruke catering.

Ved overnatting er frokost inkludert. Andre måltider må bestilles på forhånd.

Leie av lokale kommer i tillegg.

Se under arrangement på vår Facebookside: Granum Gård https://www.facebook.com/granumgard

Mat-tradisjon

Lars Haralds bestemor, Inga var kjent for å lage god mat. Da hun styrte på kjøkkenet ble det stort sett brukt råvarer produsert på gården. Hun hadde avtale med fiskere i Randsfjorden om å lever sik. Det vanket både rømme, molter og benløse fugler med mer på gjestene. Til jul var stabburet fullt av hjemmebakte kaker og annet godt.

Karamellpuddingen var berømt og vi har oppskriften. Lars Harald lager denne til dagens gjester. Marianne baker og lager det meste av maten og bruker lokale råvarer så langt det går. Du kan bla se ned på Setton Gård hvor vi får hjortekjøttet fra.
Etterhvert som kjøkkenhagen vokser bruker vi det vi høster der også.

Her kan du nyte hjemmelagd mat tilberedt på gode lokale råvarer med fantastisk utsikt både ute og inne.

Her kan du nyte hjemmelagd mat tilberedt på gode lokale råvarer med fantastisk utsikt både ute og inne.

Vi baker alle kakene selv og bruker til dels gamle familieoppskrifter.
Våre spesialiteter er :
Granumskringle, svele, eplekake m is, bestemors sjokoladekake, gulerotkake, ostekake, iskake(glutenfri) og pavlova (glutenfri).

Vi kan servere forskjellige typer lunsj som påsmurte rundstykke, Karbonadesmørbrød med løk og salat, pitabrød med tilbehør, spekemat tallerken, koldtbord og suppe med rundstykke og flatbrød

Vi lager:
Ulike supper med tilbehør.
Koldtbord med lokal spekemat mm.
Sikkaker med sik fra Randsfjorden med tilbehør.
For grupper under 30:
Hjortesteik fra Setton med tilbehør. Evt annen type steik og kjøttkaker.

Noen råvarer kan være avhengig av sesong.

Kafe Blåveisen er åpen ved enkelte anledninger. Sommeren 2024 blir kårstua åpen hver dag fra kl. 12.00 - 17.00 i perioden 15. juni - 17. august for selvbetjening. Her kan kjøpe kalde/varme drikker, sjokolade og is og sitte både ute og inne. Lokalt håndverk. Kake på lørdag og søndag og på bestilling. Turistinformasjon og turtips. Betaling med vipps. Utstilling: Valdresbanen

Del denne siden